طرز تهیه 2 نوع آب دوغ خیار ، هر فصلی غذای خودش را دارد

به گزارش وبلاگ بروبچ، گرمای تابستان فرا رسیده و هیچ چیز به جز یک آب دوغ خیار خنک و جذاب سرحالمان نمی کند. در این مطلب طرز تهیه دو نوع آب دوغ خیار آموزش داده شده که بسیار ساده و راحت است.

طرز تهیه 2 نوع آب دوغ خیار ، هر فصلی غذای خودش را دارد

به گزارش وبلاگ بروبچ، همه ما در زندگی فرد عزیزی داریم که انگیزه انجام دادن کار یا چیز خوبی را در ما به وجود آورده است، مثلا انگیزه آشپزی کردن و همیشه آن فرد را با بوییدن عطر خوش یا طعم خاص یک غذا به یاد آورده ایم؛ طعم غذایی که ممکن است نسل های متعددی را پشت سر گذاشته باشد تا به ما برسد.

در خاطره بسیاری از ما که در فرهنگِ خانواده محور ایران، جایی که در کنار پدر عظیم و مادر عظیم خود عظیم شده ایم و اغلب نزدیک آن ها بوده ایم نقش بسته است. تصویر مادرعظیم، به عنوان فرماندار آشپزخانه برای ما ایرانی ها یک نوستالژی مشترک است.

قدیمی ها عقیده داشتند هر فصلی غذای خودش را دارد! یعنی بسته به مواد خوراکی مثل سبزیجات و میوه های رسیده آن فصل تنوع غذایی هم تغییر می نماید. یکی از این غذاها که درست کردن آن خیلی بستگی به فصل و آب و هوا دارد آب دوغ خیار است که غیر ایرانی ها آن را سوپ سرد ایرانی با سبزیجات معطر می نامند.

آب دوغ خیار به عنوان یک غذای محبوب در فصل گرما، یکی از سالم ترین غذاهاست که می تواند فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی مورد احتیاج شما را تامین کند. نعناع و ریحان در آن ضد نفخ و ضد سوزش معده هستند. ترخون آن معطر و اشتهاآور است، خیار موجود در آن دارای ویتامین C است و عطش را فرو می نشاند. ماست و دوغ که از مواد اصلی هستند، حاوی کلسیم و پروتئین هستند. کشمش و گردو در این غذا نیز سرشار از پتاسیم هستند.

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه شامی پوک گیلانی | با این خوراک لذیذ به رشت سفر کنید

این 10 نوشیدنی را هیچ وقت نخورید

قبل از رفتن به رستوران یا کافه این مطلب را بخوانید

اگر فشارخون بالا یا طبع گرمی دارید، حتما از ماست کم چرب یا دوغ به جای ماست بهره ببرید.

► شیوه اول

  • مواد لازم برای تهیه آب دوغ خیار

ماست کم چرب؛ 200 گرم

دوغ؛ نیم لیتر

خیار؛ 2 عدد (خرد شده با پوست)

کشمش؛ 100 گرم

گردو (خرد شده)؛ 100 گرم

سبزی معطر (نعناع و پونه خشک)؛ 2 قاشق غذاخوری

گل محمدی خشک به مقدار لازم

آب به مقدار لازم

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه چیزکیک یخچالی | بدون فر کیک بپزیم

طرز تهیه خورش نخودفرنگی و بادمجان | خوراکی ضد فشارخون و تنگی نفس

طرز تهیه دلمه برگ مو | پیچیدن دلمه به ساده ترین روش

  • طرز تهیه

► مرحله اول

ماست کم چرب را کاملا هم بزنید تا یکدست گردد. در صورت تمایل به آن خامه اضافه کنید. آب را به ماست اضافه کنید و آرام هم بزنید.

► مرحله دوم

گردو را خرد کنید و همراه کشمش، نمک و فلفل به دوغ اضافه کنید. (می توانید به جای ماست از دوغ های آماده طعمدار یا کفیر بهره ببرید.)

► مرحله سوم

خیار را نگینی خرد کنید و همراه سبزی و گل محمدی به بقیه مواد اضافه کنید.

► مرحله چهارم

اضافه کردن سبزی خوردن تازه و خرد شده به این غذا آن را خوشمزه می نماید. می توانید به آب دوغ خیار پیاز و کمی یخ هم اضافه کنید تا در روزهای گرم تابستانی روحتان را جلا دهد.

► شیوه دوم

  • مواد لازم برای تهیه آب دوغ خیار

شیر: یک پیمانه

خامه: نصف پیمانه

تربچه خرد شده: 4 الی 5 عدد

گردوی خرد شده نگینی: 10 الی 12 عدد کامل

سیزی خشک معطر (نعناع، جعفری، ترخون، مرزه و ریحون): 2 الی 3 قاشق غذا خوری

خیار خرد شده نگینی: 4 الی 5 عدد

پیازچه خرد شده نگینی: 2 عدد

نمک و فلفل: به میزان دلخواه

کشمش پلویی: یک پیمانه

ماست: 4 پیمانه

دوغ ترش: یک لیتر

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه دسر ماست و شکلات | چرا این دسر برای دیابتی ها مناسب است؟

طرز تهیه فالوده شیرازی | حال وهوای مغازه های پشت ارگ کریمخان را به خانه بیاورید

  • طرز تهیه

► مرحله اول

در ظرف مناسبی آغاز به مخلوط کردن مواد می کنیم. ابتدا ماست را به همراه خیارخرد شده باهم مخلوط می کنیم و هم می زنیم و بعد به ترتیب بقیه مواد را با هم مخلوط می کنیم و به همراه ماست و خیار کاملا هم می زنیم. فقط بهتر است پیازچه خرد شده را موقع سرو غذا مخلوط کنید.

► مرحله دوم

مخلوط آب دوغ خیار را به مدت یک ساعت در بیرون یخچال نگه می داریم تا ترش تر و جا افتاده تر گردد. اگر هنگام خوردن دوست داشتید خنک تر باشد می توانید به مدت نیم ساعت در داخل یخچال نگه دارید. بهتر است برای خنکی اش قالب یخ اضافه نکنید چون اگر زیاد بریزید ممکن است مزه آب پیدا کند.

► مرحله سوم

حتما هم برای خوردن آب دوغ خیار از نان خشک بهره ببرید چون نان تازه داخل مواد خمیر می گردد و طعم آن را خوشمزه نمی نماید.

► مرحله چهارم

هنگام اضافه کردن نان خشک می توانید پیازچه های خرد شده را هم اضافه کنید و اجازه دهید 10 دقیقه نان خشک و پیاز چه در مواد بماند و بعد میل کنید.

منابع: کتاب کاله - ایرنا

منبع: همشهری آنلاین

به "طرز تهیه 2 نوع آب دوغ خیار ، هر فصلی غذای خودش را دارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه 2 نوع آب دوغ خیار ، هر فصلی غذای خودش را دارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید